Planujesz dużą imprezę? Ustaw namiot cateringowy

Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu wydarzeń organizowanych w plenerze. Jak zbudowane są współczesne namioty cateringowe i z jakiej przyczyny warto w nie zainwestować?

Namioty cateringowe – zastosowanie

Namiot cateringowy jest często używany przez podmioty organizujące rozmaitego rodzaju eventy w plenerze – imprezy urodzinowe, bankiety, rocznice ślubu, jak również konferencje. Konstrukcje tego typu znajdą zastosowanie zawsze wówczas, gdy na wydarzeniu pojawiają się posiłki, np. przystawki, napoje czy zimny bufet. Namioty cateringowe pozwalają na zachowanie przez długi czas świeżości serwowanych dań, a także chronią je przed światłem słonecznym i wpływem innych niekorzystnych czynników zewnętrznych. W sprzedaży można znaleźć namioty cateringowe o szerokości od 3 do 8 metrów i długości od 4 do 52 metrów. Kupujący mogą wybierać między konstrukcjami o różnej kolorystyce i kształcie. Namioty cateringowe można także łączyć ze sobą lub personalizować, komponując struktury dostosowane do dowolnych potrzeb.

Namiot cateringowy na każdą pogodę

Przyjęcia i wesela na świeżym powietrzu są coraz bardziej popularne, nic więc dziwnego, że rośnie liczba osób, które poszukują obszernych i trwałych namiotów cateringowych wytworzonych z wytrzymałych tworzyw. Namiot cateringowy chroni gości przed niekorzystną pogodą – przed silnym promieniowaniem słonecznym, opadami czy wiatrem. Dostępne na rynku namioty cateringowe cechują się mocną budową i wytrzymują nawet intensywne podmuchy wiatru. Współczesne namioty tego typu są też wyposażone w systemy usprawniające przepływ powietrza w namiocie, co uniemożliwia nadmierne skraplanie się wody i poprawia komfort gości. Kolejnym udogodnieniem jest też system kumulujący ciepło w namiocie, co jest wyjątkowo istotne jesienią i zimą.